You are currently viewing Sådan får du sofa, puder og andre møbler til at passe sammen

Sådan får du sofa, puder og andre møbler til at passe sammen

Der er ingen faste regler, når det kommer til indretning. Alligevel er de fleste af den opfattelse, at det bedste resultat opnås, hvis man skaber en vis sammenhæng i sin indretning. Derfor er det også et mål for langt de fleste at opnå dette.

Det skal dog ingen hemmelighed være, at det er lettere sagt end gjort at nå i mål med dette. Vil du gerne have både sofa, puder, gulvpuder og andre møbler til at harmonere, skal du følge de tips, du præsenteres for herunder.

Indret med udgangspunkt i de store møbler

Når du går i gang med at indrette din stue, er det vigtigt, at det sker med afsæt i de store møbler. Det er nemlig dem, der er mest iøjnefaldende, og derfor bør de også danne fundamentet for den øvrige indretning i lokalet.

Dette betyder, at sofaen blandt andet er et af de vigtigste elementer af din indretning. Faktisk betragter mange sofaen som værende det bærende element. Forsøg derfor så vidt muligt at bygge din indretning op omkring din sofa.

Hold en rød tråd i hele indretningen

Vil du være sikker på, at der er sammenhæng i din indretning i stuen, skal dit fokus være at holde den røde tråd. Der er flere aspekter, der skal være i fokus i denne sammenhæng. Blandt andet er det vigtigt at skabe sammenhæng i farverne, men også i materialerne.

Rigtig mange er gode til at begrænset antallet af materialer i deres stue. Det er dog ikke alle, der finder det lige så let at få farverne til at hænge sammen. Det betyder nemlig ikke, at du helt skal afholde dig fra at have mere end en enkelt farve i din indretning.

Begræns antallet af farver

Ganske vist bør det være et fokus at forsøge at begrænse antallet af farver i din indretning, men det betyder ikke, at du skal holde dig til én farve. Du kan sagtens have flere farver, hvis blot der er en sammenhæng, og at de ikke står i for skarp kontrast til hinanden.

Har du f.eks. valgt en grøn sofa med chaiselong, betyder det ikke, at du er nødt til at holde dig til grøn i resten af din indretning. Det betyder blot, at du skal holde dig til farver, der enten er ens med eller spiller godt sammen med den grønne farve, der er valgt til din sofa.